fredag 25 mars 2011

Bankirlunch

Äter lunch med en stjärnbankir på B.A.R, en sådan där trendig restaurang som alla verkar vilja gå till. Döm om min förvåning när bankiren spontant börjar prata om Socialdemokraterna, eller rättare sagt om hur Juholt ska lyckas vända trenden. Finansfolk som pratar politik tillhör inte vanligheterna, men Juholt tycks vara namnet på allas läppar just nu. Ja, det är inte lätt att vara i opposition för ett parti som är vant att ha regeringskansliets alla tjänstemän till sitt förfogande.
Men mest pratar vi förstås näringsliv. Om hur Stockholmsbörsen förlorar i kraft när riskkapitalisterna snappar upp intressanta objekt. I Danmark gick det så långt att institutionerna beslöt sig för att bjuda över riskkapitalet när börsen höll på att bli utarmad, hävdar han.
För övrigt tror han att det kommer att lossna på affärsfronten. I och för sig säger nästan alltid bankirer som sysslar med affärer att det snart kommer många bud och fusioner – liksom fastighetsmäklare nästan alltid spår stigande bostadspriser – men med starkare konjunktur kan han få rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar