tisdag 26 april 2011

Ljungberg ny Lundberg?

Att döma av djungeltelegrafen är spekulationerna om Johan Ljungberg i full gång. Vad vill fastighetsbolaget Atrium Ljungbergs huvudägare? ”Han vill bli en ny Fredrik Lundberg”, viskar en källa. Ljungberg är onekligen inne på samma spår som Lundberg med både fastigheter och andra investeringar i sitt privata bolag Tagehus. Det skickliga maktövertagandet i Atrium Ljungberg kan tyda på det.
Å andra sidan har Johan Ljungberg en amerikansk hustru och han har tillbringat en stor del av sitt liv utomlands eftersom föräldrarna flyttade till New York när han gick i högstadiet. ”Det skulle inte förvåna mig ett dugg om han köper ut hela Atrium Ljungberg, styckar det och flyttar utomlands”, säger en källa.
Men det skulle vara sensationellt. Johan Ljungbergs farfar Tage Ljungberg grundade Ljungberggruppen som senare fusionerades med Atrium till Atrium Ljungberg. Barnen Birgitta Holmström och Åke Ljungberg ärvde Tages aktier.
Birgitta Holmström har, som tidigare nämnts, varit mer intresserad av aktier än fastigheter och byggt upp en egen aktieportfölj. Men nu för tiden pendlar hon mycket till barnbarnen i Sydney och Seattle och intresserar sig mindre för börsen. Hennes två söner sysslar med aktier och investeringar.
Familjen Holmström är ändå storägare i Atrium Ljungberg och frågan är vad Birgitta Holmström skulle säga om en försäljning av familjebolaget.
Johan Ljungberg vill inte kommentera spekulationerna, men säger i alla fall bestämt:
”Vi är långsiktiga här i Sverige.”
Det verkar mer troligt. Rimligen har också Johan Ljungberg en plan för sitt Tagehus, men han är en hemlig person som inte berättar vad han tänker göra, vilket troligen har lett till de här spretiga spekulationerna.
Om Johan Ljungberg vill bli en ny Fredrik Ljungberg har han en bra bit kvar. Men i och med Tagehus ökning i Atrium Ljungberg har han kontroll över bolaget och får också stora utdelningar därifrån. Pengar som han kan investera i annat. Han är också bara 38 år och har tiden för sig att bygga upp ett imperium.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar